Söndag 22 september 2019

Jo, men visst! Vi fick ytterligare en sommardag igår! Vi dukade upp både vår middag och vårt eftermiddagskaffe, med glass, på balkongen! Snart ändras nog väderleken igen, så man ska ta vara på den sommar så länge den som varar?! Med lite tur kan även söndagen bli fin, solen skiner i alla fall, det ser ju lite lovande ut!

Dagarna går mot höst … dagar ja … kom att tänka på en sak då jag tänker på dagarna som går … Det där med dagar … de innehåller ju timmar … vakna timmar när man försöker göra vettiga eller ovettiga saker, timmar då man, förhoppningsvis, sover … så har vi nystimme, gäsptimme … Ja, så är det faktiskt! Det kan inte hjälpas, men nästan varje dag vid en viss tid börjar man gäspa, vanligtvis ett par timmar efter det att man har ätit … Så kommer det en stund när näsan blir irriterad och man nyser flera gånger i rad av någon lustig anledning … man kan ju undra varför detta sker … har tyvärr inget svar! Fast en teori har tanten om gäspningarna … Man blir lite trött efter maten … därför gäspar man väl. Det är visst helt naturligt att bli trött, det är väl dokumenterat av vetenskapen att man blir trött efter att ha ätit, fast man egentligen tycker att man borde bli pigg istället, när man tillfört kroppen extra energi i form av mat? Men ett par timmar efter det att man ätit?

Pma 1 43 Lexus Lfa 2010 vit Edition Series Collection Special ExcellentNysningarna däremot har jag ingen teori om … de bara kommer helt oprovocerat! Kanske beror det på något i luften som irriterar näsan just då, just vid det tillfället, för man kan ju inte vara förkyld jämt!? Nä, man bara nyser och nyser!

Ha nu en fin, lugn och skön söndag! Attjo, attjo, prosit!

 

 

Annonser

Lördag 21 september 2019

En lördag med solsken, det mötte mig idag när jag slog upp mina ögon. Det ska visst kunna bli varmt idag … upp till 21 grader … lite sensommar så där. Då kan man kanske dricka sitt eftermiddagskaffe på balkongen? Dagens första kopp blir dock inomhus om en stund! För kaffe behövs känner jag! känner mig lite trött och har lite svårt att vakna till liv. Men kaffet gör nog susen?!

Varför är jag så trött? Igår gick det ju lugnt till … vi bakade vår pizza, satte oss framför teven och slappade mest … Det är när man går och lägger sig som hjärnan inte riktigt vill stänga ner på sparlåga. Tankar far omkring i skallen … de kan handla om allt möjligt och omöjligt. Försöker man lösa alla världsproblem där man ligger i sängen? Hjärnan fattar visst inte att det är dags att koppla av och sova! Men till slut orkar inte ens den hålla igång, utan man somnar … Ibland vaknar man ju upp flera gånger under en natt, därför är man nog trött dagen efter. Det är väl bara att bita ihop och som så ofta bara gilla läget!

Nu är i alla fall kaffet klart! Får bli en mugg så piggnar jag nog till om en stund!

5pcs Gravity Sand Pendelum Sandmålarbord Hemvärmande GåvaHa en skön lördag!

 

 

 

Genesis HO Scale EMD SDP40F AMTRAK Locomotive DCC w Sound (N.0220)

Jakt på ekorrar är att vrida klockan tillbaka - Sydsvenskan

Lionel 6-28080 nyC 0-8-0 USRA Yard TMCC Railwords Steam Engine LocomotiveSom gula guldskimrande små klasar hänger en del av björkarnas löv där mitt bland det gröna … träden börjar ändra färg! Hösten är på ingång, knackar lite försiktigt på dörren!

Även om jag inte är så förtjust i hösten så kan man ju alltid njuta av lövens färgskiftningar! Det brukar ju vara vackert! Gillar dock inte kylan som kryper inpå … Men elementen i lägenheten är lite ljumma i alla fall, man slipper frysa inomhus! Gör man det får man krypa in under en pläd!

Hösten innebär också att man inte längre kan sätta sig på balkongen för en lässtund. Alltså blir det inte så mycket av att läsa nu … mest vid frukosten, inomhus, och vid sänggående. Det tar längre tid att ta sig igenom en bok. Boken jag håller på med nu, Vägen mot Bålberget, är ganska trist trög och lite svårtolkad … fladdrar mellan olika tider och olika personer i en salig röra! Men så ibland ”hettar” det till och blir lite spännande … fortsätter väl att läsa till slutet av boken då! Får se vad som händer härnäst.

Arkivbild

Fredag idag alltså … vad hittar man på då? Inte mycket mer än att vi baka en pizza … Hade två degklumpar i frysen, en av dem är framplockad och tinad … det får bli dagens rätt!

Sen blir det väl att sätta sig framför teven igen … inte mycket att se en fredag, men vi hittar säkert nåt på Netflix! Följer ju några serier där.

Classic billectables 1 18 Holden Hq Gts Monaro Monterey grönHa en mysigt trevlig fredag!

Torsdag 19 september 2019

Satsa på järnvägarna – Stoppa snabbtågssatsningen. Chevrolet Corvette (C1), metallblått, 1 43, neo

Arkivbild

Solsken idag igen, men bara runt 8 grader … fast det kommer säkert att bli varmare längre fram på dagen om solen får vara ifred däruppe på himlavalvet … inte störs av fula, tråkiga moln. Men vad då? Moln kan ju faktiskt vara vackra och  iklä sig olika skepnader ibland!

Just idag syns dock inte många moln …

Onsdagen försvann, inte mycket blev gjort. Torsdagen är ännu ett oskrivet blad, får se om vi får lust att städa av lite … Mitt tjat om att ta hit en Rut för att göra städjobbet biter fortfarande inte riktigt på Mr T … Fast jag har gått i städstrejk får man väl hjälpa till lite kanske om han nu får ett ryck idag? Egentligen är det väl inte så jobbigt att damma av lite, och köra snabeldraken ett par varv? Det är ju ingen storstädning som ska göras!

Önskar att alla får en bra torsdag, att dagen flyter på utan bekymmer och besvär! En ny helg nalkas ju, vi är ju en dag närmare fredag!

Onsdag 18 september 2019

Regn och rusk till trots … Vi var nästan tvungna att åka och handla igår … Humöret var väl inte på topp beroende på vädret … Men lite glada blev vi i alla fall, trots tvånget … Tro´t den som vill, men ICA Maxi hade tulpaner för 49 kronor! I september! Nu stod det en skylt bland blommorna, på grund av dålig tillgång på tulpaner fick man köpa rosor för samma pris … Men vad skådade mitt öga? En, säger EN, tulpanbukett gömde sig bland alla rosor! Den snodde jag åt mig … eller snodde och snodde, scannade den förstås och betalade för den!

BBRP1828RSDV av BBR FERRARRI 458 ITALIA GT3 ROSO SCUDERIA 2011 1 18Mindre rolig var den där chokladkakan med mörk choklad som hamnade i kassen … Tänkte att jag skulle ta ett par bitar igår ikväll. Nu har de gjort om formatet, det är längre långsmala bitar som man väl ska kunna dela på. Stenhårt! Man får bruka våld för att kunna få en bit! Dessutom är chokladbiten tjockare än den varit förut … Hur tänkte man där på Marabou månntro?

Vi tittade på en film, fanns ju inte mycket annat på tv … The Revenant med Leonardo di Caprio … Att jag sen sett den en gång tidigare, för tre år sedan, minns jag inte alls! Kanske beror det dåliga minnet på att den är lite långdragen och lite tråkig … En pälsjägare blir attackerad av en björn, blir lämnad av sina kamrater, men lyckas ta sig hem igen själv.

Idag finns inga direkta planer … får väl se vad som sker!

 

 

LAMBORGHINI GALLARDO Superleggera 2007 Met.Grå 1 43